אחת הסיטואציות היותר מורכבות עבור תושבים שצריכים לעבור הליך בירוקרטי, היא לנסות להבין איך לעשות את זה לבד. כי מה לעשות, אנחנו הישראלים קודם כל מנסים לבד, רואים שאנחנו לא מצליחים ורק אחרי שקצת הסתבכנו מבינים שיכולנו לחסוך זמן, וכסף, במציאת איש המקצוע המתאים.
זה נכון לגבי כל אנשי המקצוע. מאינסטלטורים ועד למשרדי עורכי דין המעסיקים עורך דין נוטריון בתל אביב. בעיר תל אביב ניתן למצוא מגוון של משרדי עורכי דין החל מהקטנים ביותר ועד לגדולים והמפורסמים ביותר. וותיקים, צעירים, כאלו שעוסקים באמצע הדרך בתחום ולמעשה, העיר הגדולה נחשבת לעיר בה יושבים רוב משרדי עורכי הדין. גם עורכי דין נוטריון.
מה צריך כדי להפוך לעורך דין נוטריון?
על מנת שעורך דין יוכל להתנהל כעורך דין נוטריון בתל אביב עליו להיות בעל וותק של מעל עשר שנים בתחום עריכת הדין כדי שיוכל להיות זכאי לגשת למבחן הנכסף מטעם משרד המשפטים ולשכת עורכי הדין, ושם, באם עבר בהצלחה את המבחן, יקבל את ההסמכה הרשמית לאמת, לאשר, לתרגם ולטפל במסמכים הנדרשים להצגה כקבילים בבית המשפט.
הסיבה המהותית לדרישה לשירות של משרדי עורכי דין נוטריוניים המעסיקים עורך דין נוטריון בתל אביב היא עליה בפניות של תושבים ללימודים בחו"ל, קבלת ויזה, או עבודה בחו"ל.
תוך כך, יש דרישה ממוסדות שונים לאימות, ניסוח, תרגום ואישור מסמכים מסוימים כחלק מהליך בירוקרטי, לא פשוט, שלא מומלץ להתחיל לעשות אותו לבד, אלא אך ורק בליווי עורך דין מוסמך להתנהלות כנוטריון.
אחת הטעויות הנפוצות נקרית בדרכנו כאשר אנחנו לא מודעים, בתמימות, לעובדה שעורך דין נוטריוני יכול גם לתרגם עבורנו את המסמכים הללו וכך אנחנו למעשה מחפשים מתרגם מקצועי, דבר שגוזל מאיתנו זמן, כסף, ולפעמים גם לא מעט עצבים בעוד שאת כל המכסה שאנו זקוקים לה נוכל למצוא אצל אותו עורך דין שבין כה וכה עובר איתנו את התהליך.
נוטריון – יש לזה אפילו חותמת
החותמת הקרויה 'אפוסטיל' היא חותמת שמוטבעת על המסמכים לאחר שמאמתים, מנסחים ומאשרים אותם והיא מוטבעת על ידי עורך הדין הנוטריוני ומציגה את שמו, ומספר הרשיון שלו. החותמת הזאת שייכת למשרד החוץ, ואף חלק מהמדינות החתומות על אמנת האג מסתפקות בחותמת זו ובאימות נוטריוני לשפות שונות.
כך תזהו עורך דין נוטריון על פי חוק
עורך דין נוטריון הוא עורך דין שעבר את מבחן לשכת עורכי הדין ומשפט המשפטים בהצלחה, וזאת רק לאחר שהצהיר והוכיח כי יש לו וותק של מעל 10 שנים בתחום עריכת הדין. זהו תנאי מהותי לביצוע מבחן ההסמכה לאחריו יוכל לא רק לגוון בנושאים היומיומיים בעבודתו, אלא גם להכניס הכנסה נוספת, ליצור מוניטין נוסף ואף ליהנות מעוד נושא ביומיום.