הסכם ממון עם דירה קיימת

הסכמי ממון  נערך כאשר חשוב לבני הזוג לשבת ולדון בהתחייבויות ההדיות ביניהם. הסכם הממון בין בני זוג הוא חוזה המתווה את הזכויות והחובות של כל אחד מבני הזוג במקרה של פרידה. ההסכם צריך להיות ערוך על ידי שני בני הזוג, אך ניתן לעשות זאת גם בגישור. זה צריך לכלול גם מידע ספציפי על דירה קיימת. בנוסף, אופן חלוקת הרכוש וכל הטבות פנסיה שעשויות להיות משותף.  שני בני הזוג צריכים להסכים ביניהם על התנאים לפני עריכת החוזה. להלן רשימה מייצגת של סוגי סעיפים שניתן לכלול. – הקדמה לתיאור מדוע נערך החוזה והיקפו. – נכסים לחלוקה לקטגוריות כגון רכוש, חשבונות בנק, מניות והליך הפרידה.

נסיבות שונות

ההסכם מקובל כאשר קיימת בעלות משותפת בנכס, כאשר יש בנמצא דירה אחת אצל בן זוג ודירה שניה בבעלות בן הזוג השני וכדומה. יש להתיחחס לכל סיטוציה. למשל: להחליט שגרים בדירה אחת ואת השניה משכירים – כאשר ההכנסות נכנסות למשק הבית המשותף וכן הלאה. מצב אחר הוא כאשר בן זוג אחד גר בדירה והשני ומשלם לו דמי שכירות חודשיים ועוד פתרונות לסיטואציות דומות. כמובן, שניתן לשנות את התנאים בעת הצורך. ההסכם חייב להתייחס גם למקרים בהם יש פרידה. בין היתר: הסדרת וחלוקת תשלום, נושאים כספיים, הסדרים עבור דירת המגורים כולל שימוש בה לבן זוג חדש המגיע במסגרת פרק ב' ועוד

שירות מעו”ד מקצועי

מתעניינים בחתימה על הסכם ממון עם דירה קיימת? מומלץ לקבל ייעוץ וליווי מעורך דין מקצועי. חוזה שערוך היטב מציין בצורה ברורה את כל הנושאים החשובים, כך, שיהיה קשה מאוד לערער עליהם אחר כך. ההסכם חיוני למניעת ויכוחים משפטיים בעת הפרידה, ובמיוחד בנוגע לדירה קיימת. הוא מוסיף שקט נפשי מבחינה זאת ואחרות נוספות. 

ליצירת קשר עם עורך דין הסכם ממון >>>