שיימינג ברשת
תופעה נפוצה מאוד בעידן הטכנולוגי הינה תופעת השיימינג ברשת. לעיתים קרובות מאוד שומעים על אירוע של שיימינג ברשת. אך מה זה בכלל שיימינג ברשת? מה הן הסכנות שיש לגבי שיימינג? מה ניתן לעשות במקרה של שיימינג? והכי חשוב כיצד יש לפעול במקרה כמו זה.
מה הוא שיימינג?
הינו מונח מלועזית, בעברית שיימינג זה ביוש מלשון בושה כלומר, לבייש מישהו, אדם פרטי או חברה כלשהי בכוונת תחילה או בשוגג. כתוצאה משיימינג עלולים להיפגע במידה מסוימת אשר עשויה להיות רבה מאוד. על מנת למנוע ולמגר תופעה עגומה זו קיימים מספר הגבלות בחוק כדי לנסות למגר את תופעת השיימינג ברשת.
ניתן להסתבך עם שיימינג ברשת?
התשובה היא חד משמעית כן. שיימינג ברשת עשוי להיות עבירה על החוק ולהוביל להליכים משפטיים ולהסתיים במקרים כמו תביעה, תשלום פיצוי כספי רב עבור החברה או האדם אשר נפגע כתוצאה משיימינג ברשת.
מה עושים אם נקלעים לסיטואציה?
במידה ויש נגדכם הליכים משפטיים כתוצאה משיימינג ברשת אשר ביצעתם כלפי מישהו שכעת מעוניין לתבוע אתכם. או להפך כלומר, ביצעו נגדכם שיימינג שלא בצדק ברשת אשר הוביל לפגיעה אישית או כללית ואתם מעוניינים לתבוע את אותו אדם אשר ביצעה את השיימינג. הדבר הנכון הוא לפנות לעורך דין.
היכן ניתן למצוא אותם?
את עורכי הדין אשר מתמחים בנושא ניתן למצוא באינטרנט תחת מילות חיפוש "שיימינג ברשת". בנוסף גם דרך הרשתות החברתיות ניתן ליצור קשר עם עורכי דין המתמחים בנושא בצורה ישירה או עקיפה
לסיכום.
שיימינג ברשת יכול להגיע לכל אחד ואחת מכם. אם קרה ונכנסים לסיטואציה בה היינו מעורבים בפרשת שיימינג ברשת הדבר הראשון אשר צריך לעשות זה לפנות לעורך דין אשר מתמצא היטב בחוק לשון הרע, כמו עו"ד שלומי וינברג.