קבלת פיצויים מגרמניה

מה התהליך לקבלת פיצויים מגרמניה?

כיום ניצולי שואה או יורשיהם יכולים לקבל פיצויים מגרמניה באחד מכמה ערוצים: מענק חד-פעמי מקרן הסיוע של ועדת התביעות, פיצויים מקרן הסיוע וקבלת פיצויים לדור השני לאחר פטירתו של הניצול.

קבלת פיצויים מגרמניה ע"י הקרן לתביעות מאוחרות

קרן זו פועלת במסגרת ועידת התביעות, ומפצה ניצולי שואה שרכושם או רכוש משפחותיהם הוחרם או נגזל במהלך השואה. כיום יכולים היורשים של הרכוש או הנכס להגיש בקשה לקרן, ע"י הכנת תביעה, צירוף מסמכים רלוונטיים ותרגומם במידת הצורך וכן ביצוע חקירה שיכולה להעיד על תביעתו של היורש. במידה ויימצא היורש זכאי, יקבל הוא סכום של עד 80% משווי הרכוש.

קבלת פיצויים מקרן הסיוע

קרן שפועלת גם היא במסגרת ועידת התביעות. מקרן זו ניתן לקבל פיצוי חד-פעמי, למי שהוכר כנפגע רדיפות הנאצים שמוצאם בגוש הקומוניסטי לשעבר ולניצולים מצפון אפריקה. לצורך זה יש למלא שאלון תביעה באנגלית או בגרמנית, לצרף מסמכים רלוונטיים וכן מסמכים המעידים על זכאותו של מגיע התביעה לקבלת הפיצויים. ועידת התביעות מקבלת את הבקשה ופונה לממשלת גרמניה לקבלת הפיצויים. כשהתביעה מקבלת אישור, מועבר הפיצוי לחשבונו של הניצול.

קבלת פיצויים מגרמניה לדור השני לשואה

באופן כללי דור שני לניצולי שואה אינו יכול לקבל פיצויים, אך ישנם מקרים יוצאי דופן בהם יהיו בנו או ביתו של ניצול/ת השואה זכאים לקבלת פיצוי, כגון: ניצול שואה שהוכר כנרדף ובנו היה מוגדר כ"נסמך על שולחנו" – יהיה בנו זכאי לקבלת פיצויים במשך שנה שלמה לאחר פטירתו ההורה ניצול השואה. או במקרה בו ניצול השואה היה זכאי לקבלת קצבת זקנה ממשרד הביטוח הסוציאלי בגרמניה ולא הגיש תביעה לקצבה זו – ייתכן שיורשו יוכל לקבלה.

מה עושים אם התביעה נדחית?

במצב זה ניתן להגיש ערעור על ההחלטה. מומלץ להיעזר בשירותיהם של מומחים בתחום זה שמבינים את התהליך של קבלת הפיצויים מגרמניה לעומקו ויכולים לשפר את סיכויי הניצול לקבל את הפיצוי לו הוא זכאי.

במסגרת הערעור, ניתן למצוא מסמכים חדשים שיכולים לתמוך בטענתו של הניצול, כן תעודות או הוכחות שונות שיכולות לסייע.

עוד מידע בנושא, תוכלו למצוא בלחיצה כאן