נהיגה בפסילה

נהיגה בפסילה – מה זו עבירת פסילה ולמה אסור לנהוג בתקופה זו?

אחד העונשים החמורים ביותר שיש בתחום דיני התעבורה, הוא ללא ספק עונש של פסילת רישיון. מדובר על עונש שניתן לנהגים שצברו צבר רב של נקודות שליליות בגין עבירות תעבורה שונות או לחילופין ביצוע עבירות חמורות שהעונש שלהן היא פסילת רישיון לתקופה מסוימת. 

בית המשפט יחליט האם לפסול רישיון של נהג, לצמיתות או לקבע, אם הוא יוצא מתוך נקודת הנחה שהנהג ביצע עבירות שמסכנות את הציבור, וכל עוד הוא יורשה להמשיך לנהוג, אזי שהוא עלול לסכן באופן מהותי את בריאותם וחייהם של נהגים, נוסעים, הולכי רגל. חשוב לציין, ברוב המקרים בית המשפט יעדיף לפסוק על פסילה לתקופה מסוימת, מתוך מטרה שהנהג ילמד ויתקן את דרכיו. אם הוא לא ינצל את ההזדמנות הזאת ויחזור לבצע עבירות תנועה, אז רישיונו יישלל לצמיתות. 

מה קורה אם נוהגים בזמן פסילה?

באופן טבעי, בית המשפט מעניש בחומרה נהגים שכן נוהגים בזמן פסילת רישיון. נהיגה בפסילה דומה לאדם שנכנס לכלא ובורח ממנו. מדובר במקרה של חטא על פשע. פסילת רישיון היא עונש שנהג מקבל בגין מעשיו ועליו לשאת אותו. אם הוא מחליט לנהוג בכל מקרה, גם במצב זה, אזי שהוא לא ממלא את הוראות בית המשפט והחוק, וגם מעמיד בסכנה נהגים, נוסעים וגורמים אחרים. 

נהג שמחליט לנהוג בעת שרישיונו נפסל, מעמיד את עצמו בסכנה של מאסר לתקופה של עד שלוש שנים. זה אחד המקרים היחידים בהם עבירות תעבורה שאינן מובילות לפגיעה באדם או ברכוש, בהכרח יכולות להוביל את הנהג למאסר בבית סוהר. הסיבה היא, שהמחוקק רצה להימנע ממצב בו נהגים בפסילה יפעלו בניגוד לדעת בית המשפט ולא יזלזלו בשלטון החוק.

נכתב בשיתוף עו"ד תעבורה אלי אנושי