האם יש רמה מסוימת של אלכוהול שמותרת בזמן נהיגה? לא ממש. כלומר, יש רמה מסוימת של אלכוהול בדם שאם יתפסו אתכם נוהגים תחת ההשפעה שלה לא יעשו לכם כלום משום שהיא מינורית, אולם בפועל זה אומר שגם אם שתיתם שתי כוסות בירה אסור לכם לנהוג.
כפי שאתם מבינים הרמות הללו הן מזעריות ביותר והן יאפשרו לכם לשתות אולי כוסית בירה קטנה. בכל מה שנוגע למשקאות חריפים אחרים כל כוסית קטנה תעבור את רמת האלכוהול המותרת ואם יתפסו אתכם נוהגים במצב כזה עלולים להטיל עליכם את העונש של נהיגה בשכרות.
כמובן שיהיה הבדל בעונש בין שיכור כלוט שהחליט לנסוע למרות היותו שיכור לבין רמות מינימליות של אלכוהול בדם, אולם עצה שלנו, עדיף להיזהר משניהם.
אז כמה אלכוהול מותר בזמן נהיגה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
אלכוהול בזמן נהיגה:
אם אתם בונים על ללכת לבר, לשתות כמה כוסיות ואחר כך לנהוג בחזרה הביתה בלי שיאמרו לכם כלום, זו טעות. רמת האלכוהול המותרת למבוגר, כלומר למי שאינו נהג חדש היא 240 מק"ג.
זהו לא שיעור שבו אתם מתחילים להרגיש שהראש שלכם מסתובב, למעשה זוהי רמת אלכוהול שלא מרגישים אותה בכלל ובשתי כוסות בירה אתם עוברים את זה למרות ששוב, אתם עדיין לא מרגישים כלום.
אולם איך השוטרים בודקים את זה? אתם בטח שואלים, אז ככה. לשוטרים יש בדיקת ינשוף שמראה להם את אחוז האלכוהול בדם שלכם. כמובן שלפני הבדיקה אסור לכם לאכול או לשתות משהו שכן זה עשוי להשפיע לרעה על תוצאות הבדיקה, כך הם יודעים מהי רמת האלכוהול שיש לכם בדם.
לתיאום פגישה עם עו"ד תעבורה אליאס סיילס >>>