ישנם חוקים רבים שחלים על רכיבה בקורקינט ברחבי העיר. בחלק מהמדינות, קיימת אכיפה מוקפדת על נסיעה במקומות ציבוריים עם קורקינטים כאשר בחלקם, היא אינה נאסרת ואף מבורכת, כדי להפחית את כמות הרכבים בכביש.
מה החוקים בעולם בנושא קורקינטים
אז מהם הכללים לשימוש בקורקינט בעולם? בבריטניה למשל, רכיבה על קורקינט חשמלי בכביש אסורה כיום במדינה האנגלית. הם גם לא מורשים בנסיעה על המדרכה. המקום היחיד בו ניתן לרכב הוא על אדמות פרטיות, ברשות בעל קרקע פרטית.
הרוכבים מתמודדים כיום עם הודעת עונש קבוע ובדו"ח בסך 300 פאונד ושש נקודות ברישיון הנהיגה שלהם בשימוש בקורקינטים אלקטרוניים במקומות האסורים לכך. ישנם מקומות אחרים בבריטניה שרכישה על קורקינט שם היא מותרת ואף רצויה.
קורקינטים – כמה הם בטוחים?
קורקינטים חשמליים יכולים לעלות על 30 קמ"ש. סוכנות הידיעות AP מדווחת כי מאז ינואר 2018, לפחות 11 רוכבי קורקינט חשמלי מתו בתאונות דרכים. בפריז היה את הרוג הקורקינט החשמלי הראשון בחודש שעבר, כאשר צעיר נפגע על ידי משאית.
כלים אלו אינם בטוחים לנסיעה בכל מקום ובכל דרך ועל כך יש לשים את הדעת לפני רכישה או נסיעה על קורקינט באזורים מאוכלסים. בכלל, כדאי מאוד להיעזר בהוראות העירוניות, בכדי להימנע מנסיעה מסוכנת בשטחים מסוימים.
קורקינט חשמלי וחוקי עזר עירוני
החוקים הנוגעים לשימוש בקורקינטים, נאבקים בכדי לעמוד בפופולריות הגוברת שלהם. פירוש הדבר שחברות כרגע אינן נדרשות לספק מאפייני בטיחות מסוימים וזה שלקורקינטים יש רק בלם אחד, מה שמקשה על עצירה בבטחה.
אוליביה סלומון, כתבת טכנולוגיה שבסיסה בסן פרנסיסקו, אמרה לתוכנית של ויקטוריה דרבישייר: "כיף לרכוב על קורקינט, אם אתה נמצא במקום בטוח וזה לא יהיה ליותר מדי זמן". היא ממשיכה: "אבל אם אתה בדרך שיש בה הרבה תנועה או משטח לא אחיד, זה יכול להרגיש לא הכי בטוח".
איציק בן סימון, המנכ"ל של סקוטינג לימיט הוסיף: "צריך להסדיר אותם בצורה תקינה וצריכים להיות קנסות". ציוד בטיחות לרוכבים, כמו קסדות, אינו נדרש.
המידע באדיבות אתר http://www.wheeltech.co.il/