סיוע משפטי

ליווי משפטי בהקמת חברה

במדינת ישראל, כל אדם רשאי להקים חברה משלו, בהתאם למוצרים או השירותים אותם הוא מעוניין לשווק או להציע לציבור הרחב. החברה יכולה לעסוק בכל נושא, ובלבד שמטרותיה של החברה לא יהיו נוגדות את החוק הארץ. כמו כן, על החברה להיות חברה מוסרית (כלומר, כזו שאינה מפירה את חוקי המוסר הבסיסיים המוסכמים על פי החוק), וכזו שאינה נוגדת את תקנת הציבור. את החברה יכול להקים אדם אחד, שברשותו כל מניות החברה, או לחילופין, מספר של אנשים המתחלקים במניותיה של החברה (כלומר – שותפים).

כיצד מקימים חברה בישראל?

על מנת להקים חברה, ישנן כמה פעולות בסיסיות אותן יש לבצע: ראשית, יש להגיש מסמכי התאגדות לרשם החברות בישראל. כמו כן, יש לשלם אגרה בגין פתיחת החברה, בגובה של כ- 2600 ש"ח. בנוסף, אחת לשנה (באופן שוטף), יש לשלם אגרה בגין החברה. עורכי דין יכולים אף לרשום חברה בדואר אלקטרוני. לרוב, מדובר בפעולה קלה ופשוטה יחסית. קיימים כמה סוגים של חברות. חשוב להבין כי ניתן להקים חברה רגילה, וניתן להקים חברה בע"מ. להלן ההבדלים בין שתי סוגי החברות:

  • חברה רגילה – מדובר באישיות משפטית משל עצמה. למעשה, החברה נפרדת מבעליה, ולה יש זכויות וחובות משל עצמה (לדוגמא: רכושה של החברה הינו נפרד מרכושם של בעלי מניות החברה).
  • חברה בע"מ – מדובר בחברה שאינה שייכת לחלוטין לבעלי המניות שלה. למעשה, אחריות בעלי המניות של חברה בע"מ הינה מוגבלת, עד לגובה השקעת בעלי המניות בחברה.

ליווי משפטי בהקמת חברה

מומלץ מאוד ואף כמעט בגדר חובה להיעזר בליווי משפטי בהקמת חברה, וזאת על מנת לוודא שאתם מקימים את החברה באופן שהינו נכון על פי החוק, וכמו כן להגן על מטרותיה של החברה באשר היא. הקמת החברה הינה תהליך פשוט אמנם, אך עם זאת, יש לוודא כי אתם מבצעים אותו בצורה נכונה, וזאת על מנת למנוע בעיות העלולות להתעורר בהמשך. כמו כן, קיימים טפסים רבים ובירוקרטיות שאינם תמיד מובנים ובהירים לכל אדם. מסיבה זו, רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי ומיומן, לו ניסיון עתיר שנים בליווי משפטי בהקמת חברה. גם אם בכוונתכם לשכור את שירותיהם של עובדים בהמשך, כדאי מאוד לעשות זאת בליווי עורך דין, הן בשל הצורך לנסח חוזי עבודה מתאימים והן בשל הצורך לשמור על זכויותכם ועל זכויות העובדים שלכם ולפעול על פי החוק.