איך נפגעתי מרשלנות רפואית?

הוצאת דיבה מהו ההליך?

רשת האינטרנט היא בין המקומות הנרחבים והפתוחים ביותר שיש, כך שכל אחד יכול לחפש ולמצוא כל דבר שעולה על דעתו. משום כך, הרשת היא המקום בו כל אחד יכול לפרסם מגוון של דברים ונושאים, וזאת ניתן לראות ברשתות החברתיות. כיום יש כל כך הרבה צעירים שמצליחים להתפרסם ולעלות בתודעה של הציבור בעזרת הרשת החברתית, מכיוון שכל דבר שמתפרסם ברשת יכול להגיע למיליוני אנשים תוך זמן קצר מאוד.

בזמן שאנשים רבים עושים שימוש ברשתות אלו כדי להתפרסם, להביע דעה כזו או אחרת ועוד – ישנם אנשים שעושים שימוש לא ראוי בפלטפורמה זו, כמו פרסום אמירות שליליות, פוגעניות וגם שקריות על אנשים אחרים הנקראות לשון הרע באינטרנט. אמירות אלו כמובן פוגעות בשמו הטוב וכבודו של האדם, ולכן אלו דברים שנכללים בחוקי מדינת ישראל ועלולים להוביל לתביעות ודיונים בבית המשפט.

הוצאת דיבה או לשון הרע?

פרסום של אמירות שליליות, פוגעניות ושקריות נקרא הוצאת דיבה שהוא חלק מן האיסור של לשון הרע. חוק איסור לשון הרע אוסר על פי חוק לפרסם ולהפיץ אמירות שליליות על אדם אחר שעלולים להכפיש או להשפיל אותו. בזמן שלשון הרע מתייחס אל עניין הפצת אמירות שליליות ופוגעניות שהן יכולות להיות אמת, הוצאת דיבה מתייחסת אל פרסום אמירות כאלו שאין להן כל בסיס והן למעשה שקריות.

פיצוי במקרה של הוצאת דיבה

חלק מהאיסור של לשון הרע עוסק גם באיסור של הוצאת דיבה, ולכן עניינים כאלו מקבלים תוקף משפטי ונידונים בבית המשפט במקרים של הגשת תביעת הוצאת דיבה. במקרים בהם אדם תבע אדם אחר על עבירת הוצאת דיבה, הוא יכול לקבל על כך פיצוי כספי על פי קביעתו של בית המשפט בהתאם למקרה, וגם קבלת הגנה על שמו הטוב באמצעות צו המורה להסיר או למנוע הפצה של אותן אמירות שליליות ושקריות.

מדוע כדאי להתייעץ עם עורך דין

כאמור, עניין לשון הרע והוצאת או פרסום דיבה הינו נושא מורכב מאוד. כדי להבין האם קיים בסיס לתביעה כנגד הוצאת דיבה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין בתחום לשון הרע כדי שיבחן את המקרה ויעניק ליווי משפטי בהתאם מול בית המשפט.