אובדן כושר עבודה

שלבי התביעה של אובדן כושר עבודה

אף אחד לא מחפש להיפגע מתאונת עבודה אבל בהחלט חייב להיות ערוך לכל מיני תרחישים בלתי צפויים. לרוב, הבריאות חשובה מאוד לכולם אבל החיים לעיתים דינמיים יותר מהמפתיע ועלולים להביא לא מעט תרחישים שלא מוכנים להם. אחד מאותם תרחישים הינם תאונות עקב פגיעה בזמן העבודה. נשמע לכם מוכר? מכירים מצב בו יש לא מעט עובדים אשר נפגעים כתוצאה מתאונת עבודה? למי באמת כדאי לפנות ומי יכול להעניק את השקט הנפשי הראוי בזכות תכנית של אובדן כושר עבודה?

אז הבנתם נכון, חברות הביטוח יכולות לאפשר לכם שקט נפשי באמצעות פוליסת אובדן כושר עבודה מכוונת. אדם אשר נאלץ להפסיק לעבוד לא תמיד יכול לשלוט בדברים. פוליסה של אובדן כושר עבודה, יכולה בהחלט לתת לכך את הפתרון הרצוי. אז איך מתמודדים עם תרחיש של אובדן כושר עבודה ועם תביעה שכזו?

טיפים שיעזרו לכם לאחר פגיעה בתאונת עבודה

קודם כל רצוי להודיע במהירות על המקרה. ממש בסמוך להתרחשות, זה קריטי כי דבר של הגשת תביעה באיחור עלול להזיק בקבלת הפיצוי אם בכלל. חשוב מאוד לתעד בסמוך למקרה הכול. אם יש עדים, חשוב לקחת את שמותיהם. מן הסתם זה חשוב כי עדות מחזקת את התביעה. יש לפנות לטיפול רפואי מיד לאחר התאונה. זה חשוב הן מבחינה פיזית והן מבחינה משפטית. טיפול רפואי סמוך למקרה יעיד על תאונה או מקרה אמתי- זה חשוב כי בכדי לקבל פיצוי שי להוכיח קשר בין הדברים והמקרים ובין הסמיכות של התרחשותם.

איך ניגשים ועושים את הדברים נכון?

שלב ראשון הוא לפנות לביטוח לאומי. זה חשוב כי דרך ביטוח לאומי תמלאו תביעה לקצבה. חשוב לצרף מסמכים ואישורים מתאימים כדי לאשר את תרחיש התאונה ואת מפגעיה. ביטוח לאומי יבדקו את הטפסים ויחליטו איך וכיצד להכיר במקרה. במידה וביטוח לאומי יכיר במקרה, שהרי המבוטח יקבל 75 אחוז תביעה משכרו. פיצוי חודשי. התשלום יינתן רק לאחר תקופת המתנה של 3 חודשים. לאחר התרחשות זו יש לגשת לסוכן הביטוח ולהפעיל ביטוח אובדן כושר עבודה. במידה ולא רכשתם ביטוח כזה, חשוב לבדוק האם פוליסת המנהלים או הגמלה מכילה כיסוי העוסק אף הוא באובדן כושר עבודה.

אולי תרצה לקרוא את המבוא לרשלנות רפואית