רשלנות רפואית – מה זה אומר, ומתי ניתן לתבוע?

רבים מאתנו שמעו על המושג 'רשלנות רפואית' אבל לא תמיד הבינו מה זה בדיוק אומר, או גרוע מכל האם הם עצמם היו קורבן לרשלנות מסוג זה, ויתרה מכך, ואם הם היו קרבן לרשלנות כזאת, אם הם יכולים לתבוע את הגורם שאחראי למצוקתם. לכן חשוב לדעת מהי רשלנות רפואית ומתי ניתן לתבוע.

רשלנות רפואית לפי ההגדרה היא מצב בו נגרם נזק רפואי או נפשי למטופל כתוצאה מטיפול לקוי או התרשלות של צוות רפואי. הצוות הרפואי יכול להיות: רופא, צוות כירורגי, מטפל ברפואה משלימה, אחות, צוות מד"א או כל צוות רפואי שנותן למטופל טיפול.

כדי להוכיח רשלנות יש למצוא את הקשר ההדוק בין המצב הרפואי או הנפשי הקשה שהמטופל נתון בו עקב הטיפול הלקוי שקיבל, או עקב ההתרשלות הרפואית של אותו גורם מטפל. ההוכחה תציג  את ההתנהלות הלקויה של הגורם המטפל.

אז כיצד תדעו אם הייתם קרבן לרשלנות רפואית?

כדי לדעת אם הייתם קרבן לרשלנות מסוג זה, חשוב להבין שלא כל התנהלות של צוות רפואי שאינה לרוחם נחשבת רשלנות רפואית. לכן ניתן כמה דוגמאות למקרים שנחשבות לרשלנות, שגרמו לנזק ממשי כתוצאה מהתנהגות רשלנית של צוותים רפואיים או גורם רפואי.

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

אחת הדוגמאות השכיחות של רשלנות רפואית היא רשלנות בזמן ניתוח. רשלנות רפואית בניתוחים כמו למשל ניתוח קיסרי שלעיתים מסתבך, רשלנות בניתוח פלסטי שתוצאותיו עלולות להיות מעוותות, רשלנות בניתוח קיצור קיבה ועוד.

אחת הדוגמאות לתביעה שהינה שכיחה בארץ ובעולם היא דווקא רשלנות בניתוח לקיצור קיבה  שהוא תהליך פולשני שמטפל בהשמנת יתר. הליך זה נחשב מסוכן משום שבמהלכו המנתח מתקין טבעת סביב החלק העליון של הקיבה ובמהלך הניתוח המנתח תופר חלק מהקיבה שמשאיר אותה פעילה. הליך זה עלול להיות מסוכן כאשר שיעור התמותה בו גבוהה. רשלנות רפואית במקרים כאלה עלולה להתרחש מאי ביצוע בדיקות לפני הניתוח כמו בדיקות א.ק.ג או צילומי חזה וצילומי קיבה שעליהן לקבוע התאמה לניתוח ובכך למנוע סיבוכים בעת הניתוח כמו זיהומים, תסחיפי ריאות וחסימת מעי. צוות רפואי שאינו מבצע בדיקות כאלה ויגרום לנזקים אצל מטופל יתבע על ידי המטופל  (וזאת במידה ויצא מכך בחיים) בתביעת רשלנות רפואית.

גם טיפול אצל רופא שיניים עלול להיגמר בתביעה

מלבד רשלנות רפואית בניתוחים, חשוב לדעת שגם ביקור אצל רופא השיניים יכול להיגמר בתביעת רשלנות רפואית. כיום טיפול אצל רופא שיניים אינו נגמר רק בסתימת שורש רגילה, אלא הוא עולם ומלואו והוא מהול בניתוחי חניכיים וטיפולים כירורגיים ואסתטיים לשיקום הפה. טיפולים אלא יכולים מחד לשנות חיים לטובה אך מאידך גם להרוס את חיי המטופל ולגרום לנזק פיזי של ממש.עו"ד רשלנות רפואית

כיצד רשלנות רפואית יכולה להתבצע אצל רופא שיניים?

רשלנות מסוג זה יכולה להתבצע כבר משלב האבחון. כאשר רופא שייניים אינו מאבחן נכון את הבעיה ממנו סובל המטופל, או כאשר הוא אינו מבצע בחינת רגישות לחומרי הרדמה, מאבחן מאוחר מידי בעיות שונות בשיניים או בחניכיים, או מתרשל בעבודה תוך העדר תשומת לב לפרטים,  ועובד בחוסר מיומנות – המטופל יכול לצאת בנזקים כבדים!

בנוסף, על רופאי שיניים לבצע בדיקות דקדקניות בכל הנוגע לצילומי שיניים, לבירור סוגי כאב, למיקום של חורים בשיניים ובעיות חניכיים. אם הרופא אינו מבצע את הבדיקות כראוי, הוא מטפל בשיניים לא נכונות, מבצע עקירות שלא היו צריכות להתבצע וגורם נזקים –  ישנה עילה חזקה לתביעה בנוגע לרשלנות רפואית בטיפול שיניים וברשלנות רפואית בניתוחי חניכיים שגם הם מתבצעים כיום.

אילו נזקים ממשיים נגרמים כתוצאה מרשלנות בניתוחים או בטיפולים שונים?

לצערנו ישנם מגוון של נזקים שנגרמו ועלולים להיגרם לטופלים ביניהם: נכות, עיוותים, זיהומים, החמרת המחלה, נזקים נפשיים, ואף מוות כתוצאה מרשלנות רפואית. ולכן בידה ואתם מרגישים שאתם חלק מכך, יש לצאת למאבק משפטי ולשכור עורך דין המתמחה רשלנות רפואית.

בנוסף כדי להימנע מכך,  יש להיות ערניים בזמן הטיפול בכם ולשים לב כי לפני טיפול או ניתוח מתבצעות כלל הבדיקות הנכונות בכם, ויש לבצע תחקיר משלכם כדי לוודא שאתם בידיים הטובות ביותר.