רשלנות רפואית בהריון

מה עושים במקרה של רשלנות רפואית בהריון

תהליך ההיריון עשוי להשתנות בין אישה הרה אחת לאחרת, בעוד שישנן נשים שעוברות את התהליך באופן תקין, יש נשים שנתקלות במקרי סיכון שונים. רשלנות רפואית בהיריון עשויה להתקיים במידה ובוצע הליך רפואי לקוי שגרם נזק לאם או לעובר.

מקרים שעשויים להוביל לרשלנות רפואית

רשלנות רפואית עשויה להתקיים בעקבות כמה דברים, ביניהם פענוח לקוי של הבדיקות והיעדר זיהוי מחלות בקרב העובר. להלן כמה מקרים נפוצים שיכולים להיחשב כרשלנות רפואית:

בדיקות במהלך ההיריון

תהליך ההיריון מצריך את האישה ההרה לעבור כמה וכמה בדיקות סטנדרטיות ובמידת הצורך אף להגיע לבדיקות מקיפות יותר. במידה והמטופלת לא הופנתה לבדיקות הסטנדרטיות או לחלופין לא נשלחה לבדיקות מקיפות למרות שזוהה גורם מסכן, ייתכן ומדובר על רשלנות בהריון.

היעדר התייחסות לתלונותיה של האישה ההרה

היה והמטופלת התלוננה לרופאיה שאינה חשה בטוב, לרבות תלונות אודות תסמינים המצריכים בדיקה רפואית, עליו להפנות אותה לבדיקות הרלוונטיות. היעדר התייחסות לתלונות המטופלת ואי הפניה לבדיקות נחוצות, בייחוד אם לאחר הלידה או בשלבי ההיריון המתקדמים ניכר נזק לעובר, יש סיבה לסבור כי מדובר ברשלנות.

הולדה בעוולה

במהלך הבדיקות הנערכות בהריון עשויות להתגלות בעיות בקרב העובר, לרבות מום, תסמונת דאון, שיתוק מוחין או מחלה גנטית. כשהרופאים אינם מזהים את אחת הבעיות הללו במהלך הבדיקות (ולעיתים גם לא מציעים להפסיק את ההיריון), והעובר נולד עם בעיה הגורמת לו לכאבים או לסבל, ייתכן וניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.

מה עושים אם חוששים למקרה של רשלנות רפואית?

ראשית, כדאי ורצוי להתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית המתמחה בתחום. במהלך שיחתם עם עורך הדין, מסרו לו את כל הפרטים שיש ברשותכם, לרבות מידע רפואי הנוגע לתביעה. במידה ואכן מדובר ברשלנות רפואית שניתנת להוכחה ועורך הדין יסבור שיש עילה לתביעה, ניתן יהיה להגיש תביעה לבית המשפט. הגשת התביעה תיעשה בצירוף לחוות דעתו של רופא מומחה בתחום. הרופא המומחה יבדוק באופן יסודי את סעיפי התביעה ונסיבות המקרה, לרבות מעבר על כל המסמכים הרפואיים הנחוצים. יש לצרף לתביעה את כל המסמכים הרפואיים שיש ברשותכם וכל חומר רפואי נדרש בו ניתן לראות באופן חד משמעי שההליך הרפואי הוביל לנזק ממשי.

יתר על כן, התביעה עשויה לכלול נזקים גופניים ונפשיים במקביל, שכן המשפחה נאלצת להתמודד עם סבל רב, עוגמת נפש וירידה באיכות החיים, הרי מדובר בנזקים בלתי הפיכים. היה ובית המשפט מצא לנכון, המשפחה עשויה לקבל פיצויים כספיים בעבור הנזקים שנגרמו לה, לעובר וליולדת בעקבות הרשלנות הרפואית.

התביעה תוגש לרוב כנגד המוסד הרפואי בו התנהל המעקב אחר תהליך ההיריון, זאת למרות שהמעקב בוצע על ידי רופא ספציפי, מאחר והמוסד הרפואי נושא באחריות לכך. קחו בחשבון שתביעות שסכום הפיצויים המבוקש הנו גבוה, עשויות להימשך לאורך זמן. יתרה מזאת, יש לציין כי קיימת התיישנות בתחום, לכן מוטב לברר זאת מול עורך הדין.

במידה ואתם חוששים שהתקיימה רשלנות רפואית במהלך ההיריון, גשו לעורך דין בכדי להתייעץ בנושא. כמו כן, מומלץ לקרוא אודות בדיקות הנערכות בזמן ההיריון ולהכיר את מכלול הבדיקות הסטנדרטיות ובאם מתאפשר אף לבקש חוות דעת נוספת בפיענוח הבדיקות הללו, שכן ערנות יתרה תסייע לכם להימנע ממקרים מסוימים של רשלנות רפואית.