רשלנות רפואית בהריון היא כל כישלון למנוע מומים ומחלות קשים ביילוד כאשר בדיעבד ברור שכל הסימנים לכך היו שם אבל הצוות הרפואי המומחה התעלם מכך או לא ידע לזהות אותם. שלל הבדיקות שבהן אנחנו מצוידים היום ונשלחים אליהם במהלך ההריון, גם בדיקות גנטיות לאבות, למשל, אמורות למצוא את כל הבעיות האלה, לזהות את המומים הפיזיים הבולטים בעזרת המכשירים המתוחכמים והמודרניים כל כך שאנחנו ממציאים לצורך כך, ובזכות זאת למנוע סבל רב מילדים ומהוריהם. אמנם, יש מחלות ובעיות שמתגלות רק לאחר הלידה ואי אפשר היה לגלות אותן, אבל במקרים רבים כמו מחלות גנטיות, תסמונת דאון שמקצרת את חיי הלוקים בה, בעיות שלד קשות, פגמים במבנה המוח והשלד, עיוותים ברורים שאפשר לראות בבדיקות אולטרסאונד וסקירת מערכות, כל אלה היו שם לנגד עיני הצוות הרפואי והוא כשל מלראות ולאבחן זאת.
למי ניגשים לצורך הגשת תביעה על רשלנות רפואית בהריון?
כאשר התוצאה היא לידת ילד שיסבול סבל רב כל חייו, איכות חייו תיפגע ובמקרים רבים גם תוחלת חייו קצרה משמעותית ומלאה כאב וטיפולים רפואיים רבים. במקרים כאלה, התביעה שמוגשת נקראת הולדה בעוולה. יש חוקים ברורים מתי מותר להגיש תביעה על רשלנות רפואית בהריון, ויש מקרים שבהם יש לחכות שנים כדי לבדוק בדיוק מהן התוצאות. וההשלכות של עוולה כזאת. למקרה שבו אירעה לכם לידה לאחר רשלנות רפואית בהריון, מוטב לפנות למומחים משפטיים כדי לקבל ייעוץ מהרגע הראשון כדי לאסוף כמה שיותר מסמכים וחוות דעת רפואיות.
מתי להגיש תביעה?
לעתים הגשת התביעה תארך שנים משום שיש מקרים בהם החוק מאפשר להגיש רק עד גיל 7 ויש מקרים שאחרי, ולכן רק עורכי דין בתחום הרשלנות הרפואית בהריון יוכלו לייעץ לכם. תצטרכו לאסוף את כל התעודות והמסמכים הרפואיים שמלווים אתכם ואת הילד לכל החיים, כדי להוכיח את התוצאות של הרשלנות הרפואית הזאת, וכדי להבהיר לבית המשפט למה אתם דורשים את סכום הפיצויים שאתם דורשים. את כל זה אפשר יהיה לאמוד רק לאחר כמה שנים שבהן מתייצבת השגרה וכבר ברור מהו הצפי לחייו של הילד שנולד כתוצאה מרשלנות זו.