נוטריון לצרפתית

פיתוח פטנטים – הסכנות ודגשים בדרך לפיתוח פטנט

עובדים על פיתוח פטנט? אתם בחברה טובה. ישראלים רבים מחזיקים בפטנטים שהמציאו בעצמם, חלקם מוצלחים יותר, חלקם מוצלחים פחות, אולם לכולם יש פטנט רשום.

ישנם אנשים רבים הסבורים שכיום אי אפשר להמציא פטנט משמעותי, אולי רק בתחום הטכנולוגיה, אולם זו טעות. אמנם נכון שהמנורה כבר הומצאה ועוד דברים שמלווים את חיינו בכל רגע, אולם הבעיות של העולם לא הפכו קטנות יותר. את הבעיות הללו אפשר לפתור באמצעות פטנט.

מה אם הייתם יודעים לייצר בשר בלי בקר? אולי עם ערכים תזונתיים טובים יותר? עם טעם של בשר מושלם? האם זו לא הייתה המצאת המאה? ברור שכן. זו רק דוגמה. ישנן הרבה מאוד בעיות שזקוקות לפתרון, לכן, פטנטים אפשר להמציא והרבה, השאלה היא איך עושים את זה נכון. המשיכו לקרוא כדי לדעת.

פיתוח פטנטים:

אם חשבתם על רעיון, אבל אתם לא בטוחים האם הוא טוב, קודם כל זה טבעי. יתכן שבלילה הרעיון שלכם יראה לכם גאוני ולמחרת בבוקר תתקשו להבין כיצד חשבתם על רעיון כזה מטופש, מי שיוכל לקבוע מה האמת זה רק איש מקצוע שמבין בפטנטים – עורך פטנטים.

אולם חשוב להבהיר נקודה חשובה. לא כל פטנט טוב הצליח בעולם, משמעות הדבר היא שיתכן מאוד שהפטנט שלכם מעולה, אולם הוא לא יצליח. או בגלל שלא שיווקו אותו טוב או בגלל מוצר דומה שפרץ לשוק. 

אולם ישנם כמה פעולות ברורות שאתם צריכים לעשות כדי לוודא שאתם מחזיקים ברעיון כדאי. ראשית, צריך לבדוק שאין פטנט כזה רשום, שנית, לוודא פוטנציאל עסקי של המוצר. לאחר מכן, לרשום פטנט ולגייס משקיעים.