כל אחד ואחת חיים את החיים כמו שרוצים, ללא בעיות ומחשבות מדאיגות. הבעיה היא שאף פעם אי אפשר לדעת מה צופן לו העתיד והאם ייגמר יום אחד ויתחיל אחר בלי אף תאונה. אין הכוונה להפחיד, אולם כל דבר בתחזוקה של הבית, בנסיעה ברכב או אפילו בארוחת ערב נעימה במסעדה יכול להיות הגורם לתאונה שתעצור את הכל והחיים ייכנסו להמתנה. נכון שהילדים מכוסים בביטוח במסגרת החינוכית שלהם ומקום העבודה גם מכסה בביטוח תאונות עבודה ואפילו לרכב יש את הביטוחים שלו, אולם בבית צריך גם כן לדאוג ואפילו לשפר את הביטוחים של המסגרות האחרות שהוזכרו לעיל.
כיסויים של ביטוח תאונות אישיות
להחליף נורה בסלון או בחדר האמבטיה זו לא הבעיה, אבל מה קורה כאשר נופלים מהסולם? גם לנקות את הבית זה חשוב, אבל יכול לקרות מצב שבו הרצפה תהיה רטובה וחלקה מדי. ביטוח תאונות אישיות יכול להכיל את כל הגורמים הרלוונטיים ויכסה את הנזקים הפוטנציאליים שייגרמו כתוצאה מתאונה אישית, משנית וקטנה ככל שתהיה. כמובן שמי שרוצים להרחיב את הפוליסה, יש גם ביטוח תאונות אישיות המכסות את כל בני המשפחה באופן גורף ולו רק בשביל הביטחון והשקט.
יש להכיר את תנאי הפוליסה
פוליסת ביטוח תאונות אישיות יכולה לכלול מרכיבים רבים אך את כולם המבוטח חייב להכיר. אם הפוליסה לא מכסה את מי שמתחת לגיל 3 או מעל 75, זה יכול לנטרל חלק מדיירי הבית. בנוסף, צריך לבדוק מה בדיוק הפוליסה תכסה ומה לא ומהו גובה הפיצויים שיתקבלו במקרה של פציעה, נכות קבועה או לא עלינו, מוות. יש גם לבדוק האם הביטוח מכסה פינוי באמבולנס במקרה שקופת החולים לא תחזיר את ההוצאה, טיפולי פיזיותרפיה ותמיכה פסיכולוגית לילדים שעברו טראומה קשה. נקודה מאוד חשובה להתייחסות היא הפיצוי עבור היעדרות ממקום העבודה. הרי תאונות ופציעות מחייבות לא אחת להישאר בבית או להתאשפז ולא כל מקום עבודה יכול להתמודד עם היעדרות ארוכה ולכן התשלום ייפסק בשלב מסוים. האם הביטוח יכסה זאת?
לדעת לשמור ולהימנע מכל צרה
ראשית, תמיד צריך לשמור ולהישמר מכל צרה וככל עולים בגיל כן חשוב לשמור עוד יותר. אך אם כבר עושים ביטוח תאונות אישיות תמיד הכרחי לדעת בדיוק מה כוללת הפוליסה. אין שום טעם לשלם מדי חודש סכום שנקבע מראש ובסופו של יום לא לקבל תמורה הולמת וראויה.