גירושין של בני זוג משליכים על היבטים שונים ועל מערכות שונות שנרקמו במהלך שנות הנישואין שלהם. מה לגבי הרכוש? בני זוג עשויים לצבור רכוש משותף במהלך השנים, לפתוח יחד עסק, לרכוש דירה ולהתחייב על משכנתאות, לרכוש ביטוחים וכיוצא באלו. מה קורה עם כל זה לקראת גירושין? כאשר המערכת הזוגית מתפרקת חייבים לשים דגש על ההיבט הכספי – ממוני של בני הזוג. זאת כדי לספק לכל אחד מהם הגנה ביחס לרכוש ולנכסים האישיים והמשותפים.
כך מחלקים רכוש בגין גירושין
- חשוב מאוד לרתום לטובת התהליך את הטוען הרבני הכי טוב או עורך דין מקצועי ויעיל, מי שמסוגל ללוות את התהליך בעצה טובה, בהכוונה ובידע מתאים שיוביל את בני הזוג לחלוקה רכוש בגירושין – חלוקה נכונה והוגנת של הרכוש. כך שכל אחד מבין השניים ירגיש שהוא מקבל את המגיע לו.
- יש לציין כי בני זוג שהשכילו לחתום על הסכום ממון ביניהם מבעוד מועד עומדים לעבור את התהליך הזה באופן קל יותר. זאת כי יש הסכמה בסיסית בין השניים ביחס לרכוש המשותף שבני הזוג צברו במהלך השנים. ההסכם ינחה את החלוקה ויאפשר לבני הזוג לצלוח את החלוקה של הרכוש בלי אמוציות וחיכוכים מיותרים.
- תמיד כדאי להגיע למצב של הבנה הדדית ביחס לחלוקת הרכוש בגירושין. המטרה הינה להוביל את בני הזוג באווירה נעימה ומתוך כבוד הדדי לחלוקה הוגנת של הרכוש. לא פעם מתעוררות מחלוקות בתהליך זה. מה שמביא לכעסים ולכאבי לב מרובים של בני הזוג. במצב כזה יהיה צורך להיעזר בעורך דין שייצג את האינטרסים של בני הזוג על מנת לדאוג למימוש שלהם.
- חלקות הרכוש תתייחס לנקודות שונות כמו רמת הכנסות של כל אחד מבני הזוג, נכסים משותפים, התחייבויות משותפות וכן הלאה.
הכירו את יהודה אבלס