ממונה בטיחות

ממונה בטיחות והחוק

מה הגדרתו של ממונה בטיחות על פי חוק? הידעתם? איש המקצוע הנכון לכם אמור להיות מוגדר כיועץ להנהלה בנושא בטיחות ובריאות בעבודה, במפעל או בארגון המעסיק יותר מ50עובדים. על פי החוקים, ממונה בטיחות מחויב להיות במקום עבודה ואין שלא להחזיק בעל מקצוע כזה אם יש לכם מפעל עם עובדים שעליהם אתם אמורים לקחת אחריות. שיקולים כספיים? הטעות הגדולה ביותר של מעסיקים היא לפסוח על עניין הבטיחות בארגון. למה חשוב שלא לוותר על איש בטיחות במקום העבודה? כל הפרטים במאמר הבא.

אתם מחויבים לבטיחות העובדים – תפקידי הבטיחות

אם בחרתם ממונה בטיחות, זה כי החוק מחייב אתכם, מה זה אומר? איך לבחור ממונה בטיחות נכון? קודם כל בואו נדבר על מישהו שיודע לאתר מפגעי בטיחות בכל מקום וגם להודיע בזמן למעביד. הכלל השני הוא לבנות תכנית שנתית לניהול בטיחות וליישם בהתאם למקום ולסיכונים. כלל נוסף הינו סיקור סיכונים מעמיק שממנו למעשה נגזרים כל נהלי הבטיחות. לצד הדברים הללו, יקרמו למעשה כל הנהלים לבטיחות לרבות ציוד למיגון במקום.

מהן מטלותיו של ממונה או אחראי בטיחות?

  • יש לוודא תנאי בטיחות, זה מדבר גם על תהליכי עבודה, ציוד נכון, בדיקת מבנה והכול בהיצמד כמובן לדרישות החוק. אם מתגלה כי הדרישות לחוק לא מסונכרנות, חשוב לוודא עם ההנהלה כי הדברים יתבצעו. המטרה? למעט בסיכון הכלל.
  • בהמשך לסעיף הקודם, על ממונה הבטיחות להיות מסונכרן עם הדרישות מההנהלה באשר לשימור או סילוק הסיכונים הקיימים.
  • חשוב גם לציין את עניין הכנת התכנית השנתית בה יעלו כל המפגעים השנתיים לצד יישום התכנית בפועל על פי כללי התקנון של המקום.

מה תפקידו של ממונה בטיחות בזמן אמת? (מפגעים)

מעל לכל, תפקידו של ממונה בטיחות לבדוק ממצאי תאונת עבודה או מחלה. זה חשוב מאוד מכיוון שהעלאה על כתב של מסקנות או ממצאים תעזור להפיק לקחים ותמנע בעתיד הישנות של בעיות. כמו כן, למזער נזק שכבר נגרם אצל אותו העובד שמשרת נאמנה את הארגון ונקלע למצב שלא בכוונה.

בסיכום דבר, יש לו לממונה בטיחות לא מעט תפקידים ועליו לקחת אחריות כשהוא בודק מה מתרחש אצלו ואיך הוא למעשה מעדכן את כל הגורמים בדבר. למזער ולמנוע כמה שיותר מפגעים -אחרי הכול הדרך למזער נזקים בעובדים, היא לפעול על פי כללי הספר והיכולת הניהולית שמטרתה להקטין סיכונים בזמן אמת.