זכויות רפואיות

סובלים מדום נשימה בשינה? בדקו את זכויותיכם

לא רק מחלות או פציעות נראות מזכות אותנו באפשרות לקבל מפיצוי כספי, גם דברים שאינם נראים לעין. למשל, דום נשימה בשינה. כל המידע במאמר שלפניכם.

מהו דום נשימה?

לא מעט אנשים בישראל ובכלל, מתמודדים עם דום נשימה בשינה. מדובר על מצב קלאסי בו הם פשוט חווים דום נשימה במהלך השינה ולכמה רגעים נדמה שהם לא נושמים. בשביל להתמודד עם תופעה זו, תופעה שיכולה להפריע להם לא רק בלילה אלא גם ביום יום, הם נדרשים להשתמש במכשירים שונים ולעבור טיפולים. לכן, גם מקרה זה נכנס לשורה של מקרים לתביעות לזכויות רפואיות.

לפני שנסביר, כיצד אנחנו יכולים ליהנות מהזכויות שלנו במקרה זה, חשוב להבין מה זאת אומרת מקרים שקשורים לתביעות עבור זכויות רפואיות. הרעיון הוא פשוט, כל אדם שמתמודד עם מחלה, פציעה, תסמינים או כל דבר, זכאי לקבל פיצוי מסוים מביטוח לאומי, ובמקרים מסוימים גם אחוזי נכות.

לא הרבה אנשים מודעים לכך, שכן לא תמיד מעדכנים אותם בכך, ביטוח לאומי לא ממהר כמובן לספק את המידע הנדרש וכמובן שהחולים עצמם אינם בודקים זאת. כך למשל, במקרים של דום נשימה. מרבית האנשים אינם יודעים שאם מדובר במחלה בדרגת חומרה קשה, הם זכאים לקבל אחוזי נכות גבוהים ואיתם פיצוי כספי.

כיצד אפשר לבדוק האם אנחנו זכאים לפיצוי כספי?

תחילה, עלינו להוכיח שאנחנו מתמודדים עם דום נשימה בשינה, אנחנו יכולים לעבור בדיקות, אבחונים ואז לקבל את כל המידע אודות המצב בו אנחנו נמצאים ועד כמה הוא חמור (אם בכלל).

לאחר מכן, עלינו לקחת את כל המסמכים שיש לנו לגורם מוסמך שיבדוק עבורנו האם אנחנו זכאים, על פי החוק, לפנות אל ביטוח לאומי ולבקש אחוזי נכות. צריך לזכור, דום נשימה, כמו שציינו, הוא לא דבר שרואים, לא מדובר במחלה, פציעה או חבלה, אך כן יש לו השפעות מרחיקות לכת, בין אם זה עייפות, כאבי ראש, עצבנות, עלייה בלחץ דם, עלייה בקצב הלב ועוד. אלה דברים שיכולים להשפיע עלינו ביום יום.

במידה ויתברר שאנחנו מתמודדים עם בעיה בדרגה חמורה, אז נוכל לפנות אל ביטוח לאומי ולבקש שיעניקו לו אחוזי נכות וכן לחברת הביטוח שלנו בשביל לקבל פיצוי כספי.

לסיכום, אם אתם מתמודדים עם דום נשימה, אל תהססו, תפעלו עוד היום לקבל את הזכויות שמגיעות לכם.