תואר שני במשפטים המכונה גם LL.M מעמיק ומעשיר את הידע בתחום המשפטים ומקנה יתרונות רבים לבעליו. תואר שני במשפטים מאפשר להתקבל למשרדים הגדולים והמובילים אשר עובדים גם עם לקוחות מחו"ל ועם חברות בינלאומית. יש לציין כי קרוב ל- 3% מהנרשמים לתואר שני במשפטים פונים לתחום המחקרי אשר מאפשר להם להשתלב באקדמיה. רוב הנרשמים מעוניינים להעמיק את השכלתם בתחום המשפט תוך התמחות בנושא ספציפי כמו משפט בינלאומי, משפט, חברה ופוליטיקה, משפט מסחרי או עסקי, גישור, המשפט העברי, הדין הישראלי ועוד. על מנת לבחור מסלול התמחות מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי ולהכיר את סוגי ההתמחויות, תוך בחירת התמחות רלבנטית המעניקה ערך מוסף לבוגר התואר השני.
לימודים בארץ או בחו"ל
חשוב לדעת כי ניתן לבחור מסלול התמחות לתואר שני במשפטים במוסדות אקדמיים רבים בארץ ובחו"ל. שכר הלימוד בחו"ל יקר משמעותית בהשוואה לשכר הלימוד בארץ. כדי לבחור מסלול התמחות בארץ חשוב לקבל מידע ממספר מוסדות אקדמיים על מנת להכיר את מסלולי ההתמחות ולבדוק עלויות שכר לימוד, רשימת המרצים, משך זמן הלימודים, שעות הלימוד וכד'. יש לציין כי תואר שני במשפטים הינו מסלול חדש וייחודי בתחום המשפט המסחרי והעסקי, הלימודים נערכים במסלול דו שנתי פעם בשבוע בצהריים ובימי שישי בבוקר כך שניתן לשלב בין עבודה ללימודים, שיקול מרכזי בקרב רבים מהסטודנטים.
מסלול התמחות בדגש על היבטים פרקטיים
חשוב לדעת כי באוניברסיטאות בארץ ניתן לבחור מספר מסלולי התמחות לתואר שני במשפטים, מסלול מחקרי או עיוני, בהם רוכשים על פי רוב ידע תיאורטי נרחב. מסלול ההתמחות באוניברסיטה נועד במקרים מסוימים להכשיר מומחים בתחומי המשפט השונים. המכללות מציעות לרוב מסלולי התמחות מעשיים יותר שנועדו להכשיר את בוגרי התואר השני במשפטים להשתלב בשוק העבודה, במיוחד במשרדים גדולים ומובילים ובארגונים בינלאומיים. במסגרת התואר השני במכללה האקדמית נתניה מתמחים במשפט מסחרי ועסקי, מסלול ייחודי וחדשני המשלב בין ידע משפטי נרחב להבנה וראיה עסקית בעולם העסקים המודרני. חשוב לבחור מסלול התמחות בדגש על היבטים פרקטיים ומעשיים, מסלול המאפשר השתלבות קלה ונוחה בשוק העבודה.
ערך מוסף לבוגר
כאמור, ישנם מגוון מסלולי התמחות ולכן חשוב להכירם היטב ולבחור במסלול ההתמחות המתאים ביותר לבוגר, לתנאי השוק המשתנים, לאפשרות להשתלב במשרד גדול ומוביל, וליהנות מקריירה מאתגרת ומכניסה. בעידן הגלובלי בו אנו חיים יש דרישה לבוגרי מסלול התמחות במשפט עסקי ומסחרי. לכן, בבחירת מסלול ההתמחות חשוב לעיין ברשימת המרצים והקורסים המייחדים את המסלול, לדוגמה בחירת מסלול לפי מרצים לתואר שני בעלי ניסיון עשיר באקדמיה ובפרקטיקה המכשירים את בוגרי התואר ומעניקים להם מניסיונם העשיר והמגוון. כמו כן, חשוב לברר האם מסלול ההתמחות פותח אפשרויות תעסוקה נוספות, כמו מסלול התמחות במשפט עסקי ומסחרי הכולל יישוב סכסוכים מסחריים ועסקיים ובמהלך תוכנית הלימודים עוברים קורסים בגישור ובוררות, בסיום מקבלים תעודת מגשר המאפשרת לעסוק בגישור מיד עם קבלת התעודה.