עו"ד נזיקין

מה עושים אחרי פציעה של תאונת אופנוע?

אופנוע הוא כלי תחבורה מסוכן, הוא אמנם מסייע להיחלץ במהרה מהפקק והוא נגיש תמיד, אך הוא כלי שחושף ומסכן את הרוכב עליו פגיעה גופנית באופן משמעותי יותר מנהג ברכב רגיל. ואז נשאלת השאלה, מה יש לעשות אם אדם שרוכב על אופנוע נפגע ונגרמים לו נזקי גוף?

חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע שתאונה היא 'מאורע בו נגרם נזק פיזי לאדם בעקבות שימוש ברכב מנועי למטרת תחבורה'. עוד החוק אומר, שכל נהג חייב להיות בעל תעודת ביטוח חובה שמפצה במקרים אלה את הנוהג הרוכב והולכי הרגל שנגרמים להם נזק מתאונת הדרכים.

זכויות ביטוח חובה

רוכב אופנוע שנפגע בתאונת הדרכים בכל גופו יהיה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח שמבטחת את האופנוע בביטוח חובה. במקרה שלא היה ביטוח בתוקף, הרוכב יכול להגיש תביעה של נזיקין נגד מי שאשם בתאונה, אך אם זה קרה באשמתו לא יהיה זכאי דבר. חסרון גדול בהגשת של תביעת נזיקין, היא שבמקרה זה יש על הרוכב החובה להוכיח שהאשם הוא זה שאשם.

מה לעשות לאחר תאונת אופנוע?

כל נהג שמוצא את עצמו מעורב בתאונת אופנוע חייב לבצע את הפעולות הללו לפי סדרן. אלו עשויות לסייע לו מאוד בהגשת תביעה מאוחר יותר.

  • תיעוד התאונה- חשוב שהתאונה תהייה מתועדת, זירת התאונה, כל הפרטים של מי שמעורב בה, בפרט הפרטים האישיים והפרטים של הפוליסות הביטוח של הרכבים.
  • הגשת תלונה במשטרה- לאחר תאונת דרכים שיש בה נזקי גוף או רכוש, חשוב לפנות מיד למשטרה ולהגיש תלונה, בהמשך יהיה צורך להראות לחברות הביטוח את הגשת התלונה.
  • קבלת טיפול רפואי- אל תהססו וגשו לקבל טיפול רפואי בהקדם לא פחות חשוב, זה לשמור את התיעוד של כל מסמך רפואי שקיבלתם, הוא אקוטי להמשך התביעה ולצורך קבלת פיצויים בהמשך. בנוסף, חשוב שתתלוננו כבר מההתחלה על כל פגיעה שנגרמה לכם, גם אם זה יראה לכם פגיעה קלה.
  • פנו לייעוץ- פיצוי למי שנפגע מתאונה הוא נושא סבוך ומורכב שדורש מומחיות והרבה ניסיון. זאת הסיבה שחשוב שבסמוך לתאונה לפנות כבר לסיוע משפטי במשרד של עורכי דין נזיקין ותאונות דרכים.

עורכי דין נזיקין

עורך דין שמתמחה בנזיקין במקרים אלה, הוא הכתובת לסייע לכם במצב שבו עברתם תאונת דרכים, פגיעה בעבודה או כל תרחיש שנגרם בעקבותיו נזק לגוף או לרכוש. עורך דין יידע למצות את הזכויות שלכם ברגע האמת ולאפשר לכם להשתקם בכבוד.