אשרות הומניטריות הן אשרות שהייה בארץ הניתנות לאזרחים זרים מסיבות ייחודיות המבקשות לבטל סירוב לבקשה או לזרז בקשה קיימת. אשרות אלו ניתנות אך ורק לאחר שעברו בדיקה מעמיקה של הועדה ההומניטרית, ועדה היושבת במשרד הפנים ובוחנת אז תנאיו של כל תיק לגופו כאשר אין תיק זהה לקודמו.
אלו הקריטריונים לקבלת אשרות הומניטריות ממשרד הפנים:
מחלה והוכחת טיפול קריטי בארץ
מקרים רבים בהם ניתנות אשרות הומניטריות ממשרד הפנים הם המקרים בהם אזרח זר מבקש אשרה לשהייה בארץ על בסיס טיפול רפואי שניתן לו במדינה. קריטריון זה למעשה יכול לבטל סיבה לסירוב כניסה לארץ ולהעניק לאותו אזרח זר את הטיפול לו הוא זקוק.
עובד זר חיוני למטופל
אזרחים זרים השוהים בארץ על בסיס ויזת עבודה צריכים לחדש אותה כל כמה שנים. לפעמים לא ניתנת הארכה עבור ויזת העבודה והם נאלצים לחזור למדינת מוצאם. במצב כזה, ניתן להגיש בקשה לאשרה המוניטרית ולהציג את העובדה שהעובד הזר מטפל באדם שצריך את עזרתו היום יומית- ברמה ההומניטרית.
בני זוג פרודים ולהם ילדים
כאשר בני זוג נפרדים ואחד מבני הזוג לא אזרח המדינה, המדינה יכולה לדרוש ממנו לחזור למדינתו. באם מעורבים ילדים ובני הזוג אינם מעוניינים לקרוע את התא המשפחתי, אשרה הומניטרית יכולה לסייע בהשארתו של בן הזוג בארץ.
מצבים שאין להם נוהל מוסדר
מאחר ואשרה המוניטרית היא אשרה הניתנת על בסיס הומניטרי, היא בעצם פתוחה לכל מצב הומניטרי, גם אם לא ניתן לחזות אותו. לכן, כאשר אתם מתמודדים עם הגשת בקשה הומניטרית הדבר הנכון לעשות הוא להתייעץ עם עורך דין.
עורך דין שעוסק באשרות המוניטריות יידע איך לעזור לכם ולנתב אתכם נכונה מול הועדה ההומניטרית.