כאשר אדם אהוב הולך לעולמו זו אף פעם לא תקופה פשוטה בשביל המשפחה שהוא מותיר אחריו. מעבר לאבל ולאובדן איתם צריכים להתמודד, יש גם לא מעט סידורים טכניים שצריך לקחת בחשבון וזה בהחלט יכול להיות מאתגר בשלב הרגיש הזה. אחד הדברים שתמיד נראים מסובכים הוא כל עניין הצוואה והירושה. יש כאלה שבוחרים לערוך צוואה אצל עורך דין לפני מותם, אבל מה קורה במקרים בהם אדם מסדר צוואה שלא נערכה אצל עורך דין ואושרה על ידי נוטריון? בואו ננסה להבין ביחד.
סידורי הלוויה
ראשית כל חשוב להבין באופן כללי כי צוואה שנכתבה ללא עורך דין היא עדיין תקפה ושרירה, כל עוד היא נכתבה בכתב ידו של הנפטר. שימו לב כי מדובר בצוואה עם תוקף משפטי לכל דבר ועניין ואי קיום שלה במלואה או של חלק מסעיפיה נחשב לעבירה על החוק. כאשר אתם נתקלים בצוואה כזו, הקפידו לערוך את סידורי הקבורה וההלוויה על פי רצון המת ורצוי בהחלט להיעזר באנשי מקצוע כמו קבלני מצבות, עובדי חברת קדישא או אנשי דת.
ירושה
שימו לב כי לפי החוק, אדם שנפטר זכאי להוריש את כל ההון שלו או חלק מההון שלו למי שירצה. כמו כן, מעבר לכספים אותם ניתן להעביר ליורשים, זכאי אדם להעביר גם נכסים כמו דירות או בתים וגם חפצים כמו תמונות או כלי רכב. חשוב לדעת כי ניתן בנוסף למנות אדם שיהיה אחראי על החלוקה הזו ואם שמו נקוב בצוואה אין היתר לאף אדם אחר לנהל את התהליך.
שימו לב לדקויות
עריכת צוואה ללא עורך דין היא דרך נפלאה לחסוך מאמץ וכסף, אבל כדאי שתהיה תקפה יש תנאים מסוימים. ראשית הצוואה כולה חייבת להיות כתובה בכתב יד ולא יכולה להיות מודפסת. שנית, הצוואה חייבת להיות כתובה בכתב ידו של המצווה, כולל התאריך וחתימה.
אם אתם שוקלים לערוך צוואה בעצמכם או רוצים לסייע לאדם קרוב, אלו הם דברים שחשוב לדעת ולהיערך אליהם מראש.