אנשים המעוניינים להקים עסק בתחום המזון, עליהם לקבל קודם כל רישיון עסק מזון. אז מה צריך לקחת בחשבון כדי לקבל רישיון עסק מזון מול משרד הבריאות? מה צריך כדי לפתוח עסק מזון?
פיקוח של משרד הבריאות
רישיון זה כל מטרתו לספק הגנה ללקוחות, מכיוון שיש לשמור באדיקות על כל התקנות הקשורות לבריאות ולא להגיש אוכל שאיננו ראוי לאכילה.
תהליך מורכב
חשוב לדעת כי כל מי שמעוניין לפתוח עסק הקשור למזון, צפוי לתהליך לא פשוט בכלל, על הבעלים לשלם סכומי כסף משמעותיים.
אולם קיימת אופציה לחסוך בכסף, זאת אך ורק כאשר תפנו לגורם הרלוונטי, אשת מקצוע הבקיאה היטב בתחום.
גורם זה מומחה בתחום, לא רק של רישוי אלא גם בעיצוב העסק.
איש מקצוע שיסייע לכם וייעץ לכם להוציא רישיון עסק בתחום המזון.
התמחות הן ברישוי והן בתכנון
איש מקצוע, במקרה זה אדריכלית, יש לה את כל המידע הנדרש על מנת לתכנן באופן מקצועי את ההליך, כל זאת בהתאם לדרישות של משרד הבריאות והחוק.
התאמה לקריטריונים של משרד הבריאות
באמצעות האדריכלית ההליך יהיה יעיל ומהיר, והוא יבטיח לכם רישיון עסק מזון, ובין היתר יחסוך לכם בהוצאות הרבות.
כיצד מתבצע ההליך?
לא פשוט להוציא רישיון עסק מזון. הבירוקרטיה מתישה ומעייפת, לעיתים אנשים מרימים ידיים ללא צורך.
מי שלא בקיא בתחום זה, קיים מצב שלא יהיו בידיו כל המסמכים הנדרשים, הוא לא יודע בדיוק מהם האישורים להם הוא נדרש, ומה זה לא לעמוד בתקנות הרלוונטיות.
תהליך ארוך שניתן לקצר
אולם יש לדעת כי גורם מקצועי הבקיא היטב בתחום ומכיר אותו מלפני ולפנים, יחסוך בעלויות בכדי לקבל את הרישיון.