אימא – כמה תיקים את צריכה? לפעמים נראה כי מרוב תיקים לא רואים את היער ולא זוכרים איפה הנחנו בפעם האחרונה את המפתח / המטען / הבקבוק או כל פריט אחר שמשמש אותנו. אבל מצד שני לפעמים הפתרון הוא לא בצמצום מספר התיקים שמשמשים אותנו, אלא להיפך – ברכישת תיק נוסף שיוכל להועיל לנו מאוד. כי תיק מוצלח ונוח הוא תיק שעונה על הצרכים שלנו, הוא משרת אותנו היטב ופותר לנו צרכים יומיומיים.
אז איזה תיק חסר לך?
כל אימא, במיוחד אם היא אימא לפעוט או לתינוק רך, מוצאת את עצמה מתארגנת מספר פעמים ביום. היא מכינה את התיק לגן או למעון, מכינה את התיק של עצמה לעבודה, מכינה תיק לקראת יציאה לקניות, וגם תיק לפני כל טיול קצר או ארוך. אם יש לך תיק מתאים ונוח ולכל מטרה – מה טוב. את מצליחה להתארגן כראוי ולקחת איתך כל פריט נדרש בהתאם למטרת היציאה שלך. אבל אם אין לך תיק מותאם לצרכיך, את עלולה למצוא את עצמם בכל פעם מחדש מתבלבלת ולא מוצאת את עצמך – מה לקחת? מה מיותר? אילו חפצים חשובים לך כעת? והכי גרוע – לגלות כי את נמצאת במרכז קניות או בפארק מרוחק ואין לך איתך פריטים נחוצים.
קני לך עוד תיק
מסתבר שהפתרון הוא לרכוש עוד תיק. אבל את התיק הזה אל תקני לפני שאת יודעת בדיוק מה חסר לך. חשבי על התיקים שיש לך, על היציאות השגרתיות שלך ועל ההתארגנות שלך לקראתם. וחשבי איזה עוד תיק עשוי להועיל לך. מתי את מוצאת את עמך נבוכה ומתקה להתארגן. התיק הבא שלך יפתור את הצורך האמתי הזה!